INGREDIENTEN 4 personen
Bereidingswijze
Bestrooi de kogelbiefstukjes met zout en peper en bak ze rosé aan in een pan met de uitgebruiste boter (circa 4 minuten). Wikkel ze daarna in aluminiumfolie en laat ze rusten.Zet een koekenpan op
hoog vuur met een scheutje olijfolie en voeg daar de gekneusde knoflook aan toe. Daarna de groenten. Als deze beginnen te kleuren en beetgaar zijn, de resterende olijfolie en de aceto balsamico
toevoegen. Houd ze warm. Pak een voorverwarmd bord en rangschik de groenten er speels op. Snijd de kogelbiefstuk in plakjes van ½ cm dik en leg deze op de groenten. Druppel wat braadjus eromheen
en garneer met de takjes tijm
Ingrediënten
Gekarameliseerde spruitjes
Gebakken krieltjes
Kruidenboter
Kogelbiefstuk
Bereidingswijze
Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook. Kook de spruitjes en de krieltjes circa 5 minuten. Kort koken wordt ook wel blancheren genoemd.
Hak de peterselie fijn. Pel en pers de knoflook. Meng met de zachte boter en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Giet de spruitjes en krieltjes af en laat uitwasemen. Dat betekent dat je ze nog wat na laat stomen (af laat koelen).
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Halveer de krieltjes. Verhit een scheutje van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin in circa 10 minuten. Roer tussendoor in de pan of schud de pan zodat de krieltjes aan alle kanten worden gebakken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep de gebakken krieltjes in een ovenschaal en houd ze warm in de oven. Zet alvast een bord voor de biefstuk in de oven. Zo blijven ze na het bakken lekker warm.
Voeg de spruitjes en de honing toe aan de koekenpan waarin de biefstuk is gebakken. Karamelliseer de spruitjes circa 2 minuten.