Bieflappen in tomaten-crèmesaus


INGREDIENTEN 4 personen

  • 4 bieflappen, in reepjes gesneden
  • 2 el margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el oregano (gedroogd)
  • paar blaadjes basilicum
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 1 courgette
  • 300 g fusilli (= pasta)
  • peper en zout
Bereidingswijze

Verwarm de margarine in een koekenpan. Bestrooi de bieflappen met peper en zout en bak ze bruin in de margarine. Neem ze uit de pan en leg de bieflappen even op een bord. Pel de knoflook en hak dit fijn, bak de knoflook in het braadvocht van de bieflappen, voeg de tomatenblokjes, Boursin Cuisine, oregano en basilicum toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Leg de bieflappen terug in de pan met de saus en laat het vlees een uur afgedekt stoven. Serveer met bijvoorbeeld gekookte fusillipasta en gegrillde plakjes courgette.


Rundvlees in zwarte pepersaus


INGREDIENTEN

  • Bieflappen 
  • zwarte pepersaus (AMOY)
  • ui
  • paprika (3 kleuren)
  • maïzena
  • azijn

 

Bereidingswijze

Snij de paprika, ui en het rundvlees in reepjes. Haal reepjes rundvlees door maïzena en klein beetje azijn, waardoor het vlees wat zachter wordt. Doe ruim olie in een pan en bak de vleesreepjes hierin. Als de vlees gaar is roer je de zwarte pepersaus erdoor. Als laaste voeg je alle groente toe en bak het nog een minuutje door tot gaar maar nog wel krokant.