Vind u het ook heerlijk om lekker te kokkerellen in uw vrije tijd of gewoon, als er een goed stukje vlees op tafel moet komen?
Dat vinden wij bij Landgoed de Prinsenkamp wel. Daarom zijn wij altijd aan het experimenteren met ons eigen vlees en delen wij graag onze eigen ervaringen maar ook die van anderen!
Als u een mooi recept voor ons hebt mag u deze altijd inzenden, uiteraard wel met ons eigen antibioticavrije scharrelvlees!
Met het menu aan de bovenkant kunt u een keuze maken.
Picanha van de bbq
Een picanha, ook wel staartstuk genoemd, komt van de platte bil van de rund. Het is de laatste jaren bezig aan een opmars in populariteit. Het kenmerkt zich door een dikke vetrand. Haal
deze vetrand er zeker niet af. Dit zorgt namelijk voor smaak aan het vlees. De bereiding van de picanha hieronder is eenvoudig. Gril het vlees eerst rondom dicht en laat het daarna langzaam
garen door het indirect te grillen.
Voorbereidingstijd1 min
Kooktijd30 min
Totale tijd31 min
Porties: 1 stuk
-
Leg het staartstuk een half uur voor de bereiding buiten de koelkast. Bestrooi het vlees daarna met zout.
-
Gril de picanha rondom dicht.
-
Maak de barbecue gereed
en leg het vlees terug op de barbecue. Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 52 ℃.
-
Haal het vlees van de barbecue en laat het losjes afgedekt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
-
Trancheer de picancha en bestrooi het nog met peper.